Locaties

Groningen, Herestraat 106/Herebinnensingel 2-2-4a; 485797

Fablab/ Launch Cafe / VentureLab North

Ontdek op deze locatie de mogelijkheden van digitale fabricage voor de toekomst van ontwerp en ondernemerschap. Kijk wat 3D printers en drones allemaal kunnen, maak je eigen hologram of ontwerp een ‘lab op een chip’, een compleet medisch laboratorium ter grootte van een postzegel. Neem plaats aan de biobar, discussieer mee met Joris van Tubergen over open source en innovatie, of ontdek waarom Google Glass niet goed werkt.

+ Programma op deze locatie

groningerforum

Groninger Forum locatie Hereplein

In de ‘wetenschappelijke speeltuin’ kun je zelf experimenteren met wetenschap en technologie.  Leer programmeren met een blokkendoos,  speel je slim met Kunstmatige Intelligentie terwijl een robot je biertje haalt en andere robots een dansvoorstelling geven.

+ Programma op deze locatie

Watertoren

Watertoren ‘de Bovenkamer van Groningen’

Watertoren ‘de Bovenkamer van Groningen’:  Het voormalig waterreservoir staat in het teken van open design. Schuif aan en denk mee met ontwerpers en makers uit Groningen over de digitale transitie van de maakwereld. House of Design organiseert dit ronde-watertoren-gesprek i.s.m. FabLab Groningen. Let op, deze locatie sluit om 22 uur!

+ Programma op deze locatie

remonstrantsekerk

Remonstrantse Kerk

In de kerk draait het programma om beleving. Ontdek of bij jou de zintuigen elkaar beïnvloeden in het grote synesthesie-experiment en met de geuren DJ. Speel de hoofdrol in de DIY dansvoorstelling SURGER 1.0, bestuur dansers met behulp van een video game controller!  Ervaar het geluid van Groningen in 360 graden in een portable ambisonic studio, waar geluidswetenschapper Tjeerd Andringa je beleving gaat analyseren.

+ Programma op deze locatie

infoversum

Infoversum

In dit unieke full dome 3D theater worden grenzen verlegd: met de nieuwste beelden van de dwergplaneet Pluto verleggen we onze waarnemingsgrenzen. De kunstenaars van Viesueel Geweld en WERC experimenteren met de grenzen van de dome zélf, vanavond is het voor het eerst  real time dome mapping mogelijk. Verken zelf de grenzen van de virtuele wereld met de installaties virtuele schommel, C.A.P.E. of BOOM.

+Programma op deze locatie

frysklab

Frysklab

Naast het Infoversum is een bus vol technologische snufjes en apparatuur te vinden: het FryskLab. Deze moderne bibliotheek op wielen brengt je op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden en zet je aan het werk met de ‘how to make almost everything’-mentaliteit van hun lab.

+ Programma op deze locatie

de GYM

Op 29 juni 2013 opende De GYM voor het eerst onder zijn huidige naam de deuren voor het publiek met OPEN. Sindsdien kun je er bijna wekelijks terecht voor betaalbare underground concerten, performances en exposities.

+ Programma op deze locatie